Simple Pay A kényelem már a netes vásárlásban is lehet alapértelmezett

Az online fizetés népszerűsége nő, a területen egyre nagyobb szerepet kapnak a kényelmi szolgáltatások.

Az online kereskedők és szolgáltatók az online fizetési módok biztosításával magasabb ügyfélélményt nyújthatnak a vásárlóknak. Az OTP Mobil által fejlesztett és üzemeltetett SimplePay online fizetési rendszer mindössze pár kattintásra egyszerűsíti le a folyamatot, ezzel hozzájárulva a fogyasztói elégedettség növeléséhez.

Az e-kereskedelmi piac volumene az elmúlt tíz évben több mint tízszeresére nőtt, és a folyamatos fejlődés hatására további bővülésére lehet számítani. A hazai piac, a további növekedés következtében, néhány év alatt elérheti akár az 1000 milliárd forintos forgalmat is.

A folyamatos innovációnak és fejlődésnek köszönhetően egyre bővül a nyújtott szolgáltatások köre, amellyel még egyszerűbbé válik az online fizetés. Az okos eszközöket használó és folyamatosan internetező ügyfelek egyre inkább igénylik a kényelmes és gyors megoldásokat. Ennek megismeréséhez a fogyasztói szokások változását, valamint az online és mobilfizetési piac alakulását mérte fel az OTP Mobil és az eNET közös kutatásában.

Az eredmények azt mutatják, hogy nem lassul a készpénzmentes fizetés népszerűségének szárnyalása: bankkártyával a felnőtt magyar internetezők 90 százaléka rendelkezik. Közülük 85 százalék, azaz 4,4 millió kártyatulajdonos szokott online (is) fizetni. Ugyanakkor Magyarországon továbbra is a készpénzes fizetés dominál a tranzakciókban, pedig ennek a fizetési módnak sokkal nagyobb a kockázata.

Ha például utánvéttel fizetünk és csak a csomag kifizetése után vesszük észre, hogy a termék hibás, sérült, akkor igencsak nehéz az utólagos érdekérvényesítés. Ezzel szemben online, bankkártyával történő fizetéskor bármilyen probléma vagy eladói mulasztás esetén indíthat a vásárló chargeback eljárást. Ennek értelmében a vételár a bankon keresztül visszakövetelhető, amely növeli a vevők biztonságérzetét.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy fontos választási lehetőségeket kínálni a vásárlóknak a fizetési mód kiválasztásakor, különben egy évi 40-50 %-ot növekvő piacból maradhat ki.” – mondta dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese. „Azonban az elérhető fizetési megoldásokat teljesen kiaknázó kereskedők száma még mindig kevés, annak ellenére is, hogy egy online fizetési rendszer bevezetése nem jelent se nagyobb energiabefektetést, se nagy költséget a cégeknek, hiszen a befektetett összegek hamar megtérülnek. Elég csak arra gondolni, hogy a vásárló kisebb eséllyel áll el a vásárlástól, ha ott helyben lehetősége van kifizetni a választott terméket és nem kell napokig várnia az utánvétes fizetésre.” – tette hozzá.

Az online kereskedők és szolgáltatók az online fizetési módok biztosításával magasabb ügyfélélményt nyújthatnak vevőiknek, elégedettségük növelhető – ezáltal a visszatérésük esélye is nő. A biztonság mellett számos további előnye van az online fizetésnek. Az elmenthető kártyaadatok, az egy kattintással történő, illetve az automatizálható fizetések rendkívül gyorssá és kényelmessé teszik a fizetési folyamatot.

A vásárlók szempontjából nagy könnyebbséget jelent, ha egyszerű, gyors, kéznél lévő megoldással tudnak fizetni. Ebben jelent segítséget az OTP Mobil immár több mint 4500 webáruházban alkalmazott SimplePay megoldása is, ami több egy fizetési platformnál. Miután ugyanis az ügyfél a kártyaadatait egyszer már rögzítette a Simple fiókban, a továbbiakban az online bankkártyás fizetés néhány kattintásra egyszerűsödik.

Az OTP Mobil a digitális megoldások iránt növekvő igények köré épített egy teljes világegyetemet: a folyamatosan táguló Simple Univerzumot. Ez a szolgáltatás-csomag többféle korszerű digitális fizetési opciót képes nyújtani, összekötve a Simple applikáció és a SimplePay nyújtotta lehetőségeket. A fejlesztés kölcsönösen előnyös a fogyasztóknak és a kereskedőknek, hiszen a Simple alkalmazás felhasználói számára még egyszerűbbé válik az online fizetési folyamat, a kereskedők pedig az alkalmazás többszázezres regisztrált felhasználói bázisával bővíthetik potenciális vevőkörüket. Ráadásul ezek az opciók modulszerűen építhetők be a webáruházak felületeibe, így külön fejlesztést nem igényelnek.

A Simple fiók esetében a mentett bankkártyás fizetés lehetősége kettős célt szolgál.” – magyarázta dr. Al-Absi Gáber Seif. „Egyrészt átjárást biztosít két termékünk, a Simple alkalmazás és a SimplePay között, így az alkalmazás felhasználói több ezer webáruházban fizethetnek sokkal egyszerűbben, gyorsabban és biztonságosabban. Másrészt pedig támogatjuk a webshopokat abban, hogy a kényelmes megoldásnak hála kevesebb vásárlót veszítsenek a fizetési folyamat közben, és egyre több elégedett vevőjük térjen vissza hozzájuk újabb vásárlási céllal. A partnerek száma folyamatosan növekszik, hiszen egyre több vállalat ismeri fel a SimplePay megoldásaiban rejlő lehetőségeket.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.