eMAG Hatalmas siker az eMAG Marketplace

Négy év alatt tízszeresére nőtt a partnerek száma, már több mint kétezer boltos várja a vásárlókat.

Az immár ötödik alkalommal megrendezett Black Fridayen az eMAG 6,8 milliárd forint értékben könyvelhetett el megrendeléseket Magyarországon, ami majdnem 19%-kal ugorja meg a tavalyi év bevételeit. Az oldal 2,7 millió látogatót regisztrált, ami 40%-kal haladja meg az előző év adatait, akik összesen 253.859 terméket rendeltek az oldalról, 27%-ban a Marketplace-ről. Az éves rendelések száma a tavalyi évhez képest 97%-kal nőtt, ebből több mint 40 ezren vásároltak a fekete pénteken. Mindezek jól mutatták az online vásárlás térnyerését, valamint a Black Friday népszerűségét.

A vásárlási kedv növelésének elsőszámú eszköze még mindig a kedvezményes ár, emellett viszont a széles termékválaszték is kiemelt szereppel bír, amit az eMAG esetében a több mint 2600 Marketplace partner egyedi kínálata is biztosít. Az eMAG ugyanis nem pusztán egy webáruház, hanem egy platform, ahol más kereskedők különösebb befektetett energia nélkül élvezhetik az online értékesítési csatorna és az eMAG márkanév előnyeit. A növekvő partnerszám mellett az eladások is szépen gyarapodnak, a Marketplace értékesítésben különösen jól teljesítettek a bútorok és matracok , ezek 239%-kal, a Játékok pedig 119%-kal voltak keresettebbek az előző év azonos időszakához képest.

Az eMAG az egyik legnagyobb forgalmú hazai webshopként és a legnagyobb látogatottsággal rendelkező internetes áruházként vonzó platform az értékesíteni vágyó cégek számára, egyúttal azonban komoly felelősséget is jelent. A Marketplace partnereknek szigorú szabályokat kell betartaniuk, meg kell felelniük az eMAG sztenderdeknek (a portfólióba illeszkedő termékkínálat, szállítási határidők, vásárlói számlák, ügyfélszolgálat, az ajánlatok naprakészen tartása, stb.). A vállalat rendszeresen ellenőrzi partnereit és felülvizsgálja működésüket annak érdekében, hogy a vásárlók a legjobb kiszolgálásban részesüljenek.

Kereskedői oldalról a két legfontosabb érv a Marketplace mellett az, hogy nincsenek induló költségek (befektetés nélkül nyithatnak a cégek az online kereskedelem felé), illetve a bejáratott, ismert brand ernyője alatt történő értékesítés lehetősége. A potenciált kisebb-nagyobb cégek egyaránt meglátták a lehetőségben, így míg 2015. márciusában mindössze 200 partner használta a platformot, alig egy év alatt számuk duplázódott, tavaly nyáron átlépte az ezret, idén áprilisra pedig már több mint kétezer Marketplace partnernek nyújt értékesítési felületet az eMAG. Ez több mint másfélmillió terméket jelent, amit a vásárlók egy helyen, egyszerűen és gyorsan böngészhetnek.

A Marketplace egyik kiemelt kereskedelmi partnere a Hoppline Kft., amelynek motivációjával kapcsolatban Schmidt Richárd azt mondta: „Több mint két éve vagyunk eMAG Marketplace partnerek nagy megelégedéssel, egyre szorosabb együttműködésben, egyre magasabb bevételi szintek mellett.

Azt tapasztaljuk nap mint nap, hogy az általunk forgalmazott termékek egy nagyon népszerű platformon tudnak megjelenni, ahol sok potenciális vásárlót érünk el, egy nagyon modern környezetben, a legnagyobb hazai webáruház égisze alatt.

Már az elejétől nagyon szimpatikus volt, hogy az eMAG Marketplace-en a magunk felé is támasztott szigorú, de a vásárlók érdekeit maximálisan kiszolgáló követelményrendszert támasztottak felénk, a vásárlók kiszolgálásával kapcsolatosan, mind minőségben, mind gyorsaságban, ezek a közös pontok jól alapul szolgáltak a együttműködéshez.”

Schmidt Richárd hozzátette: „Az indulás óta több mint két év telt el, bevételeink folyamatosan nőnek, olyannyira, hogy mára a kezdeti hónapok forgalmának sokszorosát érjük el, és idén már kiemelten éreztük az eMAG Black Friday semmihez sem hasonlítható forgalmát.

Kiemelném az eMAG Marketplace stratégiai háttértámogatását, egyrészt emberi, másrészt adat oldalról. Kapcsolatartónk személyében egy olyan támogató “üzlettársra” találtunk, aki szakmai tapasztalatával, rendszerismeretével bármikor rendelkezésre áll, ezzel is segítve a közös munkát, ill. olyan mennyiségű és minőségű háttér adatot biztosít a saját termék portfóliónkról, amiket jól használva garantált a folyamatos növekedés.

Az eMAG Marketplace együttműködés újabb előnye, hogy jó egy nemzetközi gigacég részének lenni, nap mint nap megfelelni a magas elvárásaiknak, mert az minket is inspirál, az ő folyamatos fejlődésük minket is még tovább hajt előre.

Külön jó érzés amikor a TV-ben eMAG reklámot látok, mert az egy kicsit rólunk is szól, a mi termékeinket is reklámozza.”

 

Az eMAG-ról:

A dél-afrikai hátterű Naspers csoport tagjaként az eMAG a régió egyik legnagyobb online kereskedőjének számít és jelenleg több mint 8500 márkát és több mint 1 500 000 terméket kínál Magyarországon. A 17 éve alapított eMAG vállalat meghatározó szerepet tölt be az online kereskedelemben és Magyarországon, Bulgáriában, Lengyelországban, valamint Romániában összesen 3800 alkalmazottat foglalkoztat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.