Ecommerce Expo Unod a munkahelyed? Légy digitális nomád 2019-ben!

Neked mi jut eszedbe a “digitális nomád” szó hallatán? Álommeló? Nem meglepő, hiszen körbeutazhatjuk a világot egy laptoppal.

Saját időbeosztást készíthetünk, miközben koktélokat iszogatunk a tengerparton, vagy a bakancslistánkról sorban húzzuk le az állomásokat.

Azonban ez nem teljesen fedi a valóságot.

A “digitális nomád” nem egy munkaköri beosztás, sokkal inkább egy választott életmód. Egy lehetőség, ami szerencsére egyre több ember számára elérhető a trendeknek köszönhetően.

 

Lényegében távmunka.

 

Hiszen a mai technológia segítségével már nem csak otthonról, de a világon bárhonnan dolgozhatunk, és ehhez csak egy WiFi-re vagy mobilnetre van szükségünk.

 

Na, de mit is értünk digitális nomád alatt?

A digitális nomád egy olyan személy, aki a távmunkát választotta életmódként, olyan technológiát használva, mely lehetővé teszi számára, hogy mobilis legyen.

A digitális nomádok a távmunkát használják arra, hogy beteljesítsék álmukat, azaz körbeutazzák a világot. De nincs kőbe vésve, hogy hány országot kell bejárnod és ott mennyi időt tölts el digitális nomádként. Ez inkább csak egy lehetőség. Dolgozhatsz úgy, hogy közben nem kell egy helyben ragadnod.

Az elmúlt 20 év technológia fejlődésének köszönhetően egy laptop és a felhő segítségével minden eszközt elérhetünk könnyedén, melyre munkánk során szükségünk lehet. 

 

Hogyan lehetsz te is digitális nomád?

Martina Russo, egy utazni imádó fordító szerint nem az a kérdés, hogyan lehetünk digitális nomádok, hanem inkább:

“Miben vagyok jó? Mit szeretek csinálni? Mire van szüksége az embereknek? És mindezt meg tudom-e csinálni online, hogy finanszírozni tudjam az életmódomat?”

Nincsenek különleges képességek, melyeknek meg kell felelnünk digitális nomádként. Csak értenünk kell ahhoz, amit csinálunk és el kell tudnunk adni a szolgáltatásunkat vagy termékünket online. De persze tudjuk, hogy az se olyan egyszerű, hogy értsünk ahhoz, amit csinálunk. Hiszen egy erős, piacképes szakismeret kiépítése 1 évnél kezdődik (és akkor arról még nem is beszéltünk, mennyi idő azt megtanulnunk, hogyan adhatjuk el magunkat). Emiatt érdemes olyan irányba menni, amit menet közben meg lehet tanulni, erre jó példa a webáruház építés.

Két dologra van szükségünk ahhoz, hogy át tudjunk térni a digitális nomád életmódra:

  1. Olyan jövedelemforrás, melyet 100%-osan tudsz végezni távmunkában.
  2. Egy laptop és jó internetkapcsolat.

 

A legjobb munka, ha digitális nomád szeretnél lenni

Mint azt már említettük, az egyetlen előfeltétel, hogy olyan munkád legyen, amelyet tudsz 100%-ban távmunkában végezni a laptopodról. Szerencsére van jó néhány munka, mely ennek megfelel.

Az egyik ilyen a webshop üzemeltetés.

Az e-kereskedők gyakran úgy találnak megoldást az utazásokra, hogy személyesen teljesítik a webáruházak egyik alapfeltételét, azaz a szállítást. Vannak, akik megtalálják a megfelelő partnereket, akiket megbízhatnak a termékek raktározásával és kiszállításával. Egyesek pedig olyan digitális termékeket árulnak, melyhez nincs is szükség fizikai készletre egyáltalán. De még többen a dropshipping használatával lépik át az akadályt.

Jagodics Rita Ecommerce Expos előadásában bemutatja a dropshipping lehetőségeit és veszélyeit. Hiszen kétségtelenül nagyon csábító és remek megoldást kínál azok számára, akik nem szeretnének a folyamat rendelést követő részével bajlódni, de azért vannak árnyoldalai is. Rita előadásában mindkét oldalról mutat nekünk példát.

Pongor-Juhász Attila előadásának fő témája pedig az önjáró vállalkozás lesz és azok a tényezők, melyek ennek eléréséhez kellenek.

De Kulcsár Róbert 1,5 órás szemináriumát se érdemes kihagyni, ha webáruház indításban gondolkozol.

Ha szeretnél digitális nomád lenni, gyere el az Ecommerce Expo-ra és hagyd ott a munkahelyed 2019-ben!

Forrás: Shopify.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.